Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

januari
53

Welkom in 2013!

Beste mediavrienden,
 
Wij wensen iedereen een geweldig nieuw jaar 2013!
 
MediaSpecs wil ook dit jaar uw trouwe bondgenoot in het complexe medialandschap zijn!
 
De MediaSpecs database geeft een overzicht van 6.800 communicatiemogelijkheden en meer dan 3.000 redactionele specials, steeds met alle tarieven en contactinfo. Daarnaast informeren Hot News en de maandelijkse e-Newsletter doorlopend over alle evoluties en nieuws. MediaSpecs Insights tot slot verzamelt alle “expert generated content”.
 
We willen met MediaSpecs dé gids in het medialandschap en de community voor de mediaspecialisten zijn.
 
We starten het jaar met de 53ste editie van de e-Newsletter en brengen het medianieuws van de voorbije maand december in een notendop.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers – Stefanie Van Dam – Marc Vanlaer – Wim Van Loock
 
Retriever

Nieuws over MediaSpecs

Autosalon en Batibouw bij MediaSpecs
Van 11 tot 20 januari is het weer tijd voor het Autosalon. Ook de bouwbeurs Batibouw staat voor de deur, deze vindt plaats van 21 februari tot 3 maart. Bij MediaSpecs vindt u verschillende specials rond deze twee evenementen, want naast tariefinfo en contactgegevens verzamelen wij ook redactionele dossiers en voordeelacties, de zogenaamde specials & actions.
 
Op donderdag 3 januari telt de MediaSpecs database 6.802 titels, waaronder magazines (1.105), vakpers (620), dagbladen (246), huis-aan-huisbladen (642), out-of-home (720), radio/TV (377) en digitaal (1.574).
 
Nieuwe abonnees: Comith (reclamebureau), Ketchum (PR-bureau), Oona (PR-bureau), Coface Services/B-information (business informatie) en Ark Communicatie (reclame/PR-bureau).
 
Retail Detail

Nieuws van de maand december

Kluwer stopt met Vraag & Aanbod
Na rijp beraad heeft uitgever Kluwer besloten om het industrietijdschrift Vraag & Aanbod stop te zetten. Daarmee verdwijnt het vertrouwde 'gazetje' van de Vlaamse industrie. 
 
Kinepolis.be in regie bij Pebblemedia
Kinepolis.be is vanaf 1 januari in handen van Pebblemedia. De website was hiervoor in regie bij Hi-Media. Verder zijn er nog wijzigingen in het portfolio van Pebblemedia. Lees verder op Hot news.
 
VTM, Canvas, Eén, VIER en VIJF maken voorjaarsprogrammatie bekend
Ontdek op Hot News de volledige programmatie voor het voorjaar van VTM, Canvas, Eén, VIER en VIJF. 
 
Nieuwe advertentiemogelijkheden bij IPM
Het is vanaf nu mogelijk om ook via IPM Advertising te adverteren op de websites Dh.be, Lalibre.be, Essentielle.be en Cinebel.be. Voorheen was dit enkel mogelijk via Beweb. Een andere nieuwigheid is het IPM News pakket: een combinatie van de dagbladen La Dernière Heure en La Libre Belgique. 
 
Boomerang kiest voor ecologie, efficiëntie en duurzaamheid
Boomerang huldigde op 12.12.12 haar nieuwe kantoren in. Het gebouw is een investering om de activiteiten van Boomerang (OOHmedia, field marketing en digitale ontwikkelingen) op een duurzame en efficiënte wijze van dienst te zijn. Lees er alles over op Hot News. 
 
Regie Number One
 
Franstalige nieuwsuitgevers en auteursverenigingen sluiten overeenkomst met Google
Sinds 2006 waren de Belgische Franstalige nieuwsuitgevers, auteursverenigingen en Google betrokken in een gerechtelijke procedure, waarbij de nieuwsuitgevers en auteurs een inbreuk op hun auteursrechten door Google claimden. Lees verder over hun akkoord op Hot News.
 
IP Press verzorgt commercialisering van Foodprint
IP Press neemt het magabook Foodprint op in hun portfolio. Deze jaarlijkse uitgave behandelt alle aspecten van het culinaire universum en richt zich naar hobbykoks, wijn-en bierliefhebbers, traiteurs en levensgenieters. 
 
Wijzigingen in de weekendeditie van De Morgen: stopzetting DMUZE
‘Reporter’, de rubriek voor diepgravende journalistiek, krijgt vanaf nu een prominente plaats in de weekendeditie als katern. Andere wijziging is de integratie van DMUZE in De Morgen Magazine. Zo wordt het beste van beide magazines verzameld in één dik glossy magazine.
 
CinéBelval: een nieuwe uitgave bij IP Luxembourg
Het 24 paginatellende maandelijks magazine geeft informatie over de activiteiten van CinéBelval, het bioscoopcomplex in Esch-sur-Alzette (in het zuiden van Groot-Hertogdom-Luxemburg).
 
Nostalgie
 
JCDecaux Airport Belgium lanceert Digitwall in februari
JCDecaux Airport Belgium lanceert in februari 2013 een gloednieuw panoramisch digitaal scherm in de vertrekhal van Brussels Airport: de Digitwall.
 
Nieuwe advertentiemogelijkheden bij Goed Gevoel, TV Familie en De Morgen Magazine
Adverteerders kunnen voortaan een mini-magazine incarteren in Goed Gevoel. Dit promomagazine wordt door de redactie in de look & feel van Goed Gevoel opgesteld. Ook TV Familie en De Morgen Magazine hebben nieuwe adverteermogelijkheden. Reclame kan nu ook in de televisiepagina's van beide magazines.
 
Custom Regie vertegenwoordigt voor België het Franse magazine Belles Demeures
"Belles Demeures - Luxury French Properties" gaat over kunst, luxe, decoratie, reizen en vastgoed. Het magazine heeft een oplage van 33.500 exemplaren en verschijnt tien keer per jaar. Er is geen aparte Belgische rubriek of cahier en er zijn ook geen aparte tarieven voor België.
 
Marie Claire puur Belgisch vanaf maarteditie
Op 20 februari 2013 wordt Marie Claire (Vlaamse editie) helemaal Belgisch. Het internationale modemagazine zet voortaan Belgisch talent in de schijnwerpers en brengt de beste adresjes uit de buurt. Klik door naar alle informatie over de Belgische Marie Claire.
 
Insert
 
Babykrant in februari bij Krant van West-Vlaanderen
Op de eerste vrijdag van februari pakt de Krant van West-Vlaanderen uit met een bijzondere special, gericht aan jonge moeders en vaders, zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen: de Babykrant. Ontdek deze special bij MediaSpecs. 
 
EuropeMag richt zich nu ook tot de Europese ambtenaren in Luxemburg
Het magazine EuropeMag is een tweetalig (Engels-Frans) lifestyle magazine gericht naar de Europese ambtenaren in Brussel. Nu lanceert uitgever Special Editions ook een website en e-newsletter die zich richten naar de Europese ambtenaren in Luxemburg: Europemaglux.lu.
 
JCDecaux introduceert seizoenstarieven en biedt meer flexibiliteit in haar netwerken
JCDecaux Belgium kondigde onlangs haar nieuw aanbod en commerciële politiek voor 2013 aan. Het volledige item leest u op Hot News.
 
De Persgroep stelt vernieuwd World of Women pakket voor
Het World of Women pakket bundelt verschillende websites gericht naar een vrouwelijk publiek: Goedgevoel.be, Nina.be, KanaalYOU (op hln.be/7sur7.be), KanaalShowbizz (op hln.be/7sur7.be) en sinds kort ook VTM Entertainment, VTM Cooking en Vitaya.be.
 
Nieuwe titels in het portfolio van Beweb
Beweb heeft een aantal nieuwe websites in portefeuille, beschikbaar à la carte. Een overzicht: Supertoinette.com, F1i.com, Public.fr, Psychologies.be, EtreEnceinte.com, Mamanieuws.be, Logic-Immo.be en Zimmo.be. Klik door naar het volledige portfolio van Beweb in de MediaSecs database.
 
MediaSpecs

Bericht aan de regies

MediaSpecs Database is de gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, foto’s en adressen van alle media in België en Luxemburg. De mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen. Contacteer ons indien u vragen heeft over uw opgenomen informatie. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. 

MediaSpecs Hot News: elke dag, as it happens, gratis, alle medianieuws op maat voor iedereen die met professionele belangstelling de evoluties in het medialandschap volgt. Vaak met een directe link naar praktische informatie in de Database. Elke maand zijn er 2500 unieke bezoekers. 

MediaSpecs Newsletter: maandelijks een bondig overzicht van alle medianieuws. Begin van elke maand gratis verstuurd naar alle geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en de Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie. 

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.

Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

Suggesties, kritiek of vragen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente reacties


Recente agenda


 
Sanoma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Federauto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Promgifts
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aphrodite
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glow