RMB: nieuw dit najaar bij RTBF, NRJ, IPM & Mediawan

Nieuw
FacebookTwitterLinkedIn

Van unieke samenwerkingen tot gedurfde programmaroosters en innovaties… de mediapartners van RMB pakken sterk uit dit najaar 2024. Zowel bij de RTBF als NRJ, IPM of de zenders AB3 en ABXPLORE krijgen de programma’s een nieuw jasje en willen ze dichter bij hun publiek staan. Even samenvatten…!

De RTBF: video en audio, lineair en digitaal, voor iedereen!

Het najaarsaanbod van de RTBF is ruim en gevarieerd. La Une onthaalt u op humor met ‘En roue libre avec Kody‘. Liefhebbers van series kunnen alvast uitkijken naar de nieuwe seizoenen van ‘Elsbeth‘ en ‘Pandore‘, boordevol spanning en boeiende plots. Fijnproevers komen ook aan hun trekken met ‘Les étoiles du chocolat‘, een heerlijk culinair programma rond vernieuwende en verrukkelijke chocoladecreaties.

Ook Tipik blinkt uit met zijn origineel aanbod. Het bekende avonturenspel ‘Fort Boyard 100% belge‘ krijgt een lokale toets waarbij Belgische bekende figuren spannende proeven moeten afleggen. Documentaires voor jongvolwassenen, zoals ‘2030 avec Laurent Mathieu’ en ‘2080‘, geven een fascinerende kijk op toekomstige uitdagingen en maatschappelijke ontwikkelingen. Sportliefhebbers zullen zich in hun nopjes voelen met de complete uitzending van de Europa League, de barragewedstrijden van de Red Flames voor het EK 2025 en de belangrijkste F1– en Moto GP-evenementen.

Auvio focust dan weer op ‘Noir Jaune Belge‘. Jean-Paul Philippot licht toe: “Wat het Belgische betalend aanbod op Auvio betreft, is 85% van de producties afkomstig uit de Federatie Wallonië-Brussel en biedt Netflix minder dan 2% van de Belgische content“. Verder komt er nog meer ontspanning op Auvio met exclusieve sportevenementen (Super Bike, Moto GP), series (The Tower, Shetland), documentaires (La millionnaire disparue) en een manga-aanbod van ruim 3000 afleveringen.
Qua podcasts zijn er producties van eigen bodem, boordevol talent en boeiende onderwerpen.

iXPé brengt vernieuwing met de lancering van zijn videogame ‘30 Birds‘ die nieuwe kansen biedt voor de media.

Wat Radio betreft, is het uitkijken geblazen voor een lawine van pareltjes: La Première brengt om 5 u een innovatieve ochtendshow met Sophie Brems en François Heureux. Walid en zijn team krijgen we te horen om 11u30 in ‘Ça vaut vraiment le détour‘, een verrassende verkenning van Wallonië, terwijl Arnaud Ruyssen voortaan ‘Les Clés‘ presenteert: een half uur om inzicht te krijgen in de issues van een actueel onderwerp.

VivaCité vindt dan weer het weekend opnieuw uit: Viva Week-end wordt gepresenteerd door David Jeanmotte, terwijl Fanny Jandrain en Vincent Taloche het komische programma ‘On en rit encore‘ hosten.

Rockzender Classic 21 steekt zijn ochtendshow in een nieuw jasje met Raphaël Scaïni aan het roer en een hele ris nieuwe, briljante rubriekgasten.

Bij Tipik Radio leidt de ons al bekende Tangui Horel het programma ‘Tipik à l’ancienne‘ in goede banen, en presenteert het duo Mario & Vanessa de weekendshows.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart weer ophalen met de uitgebreide programmering van Musiq3. En bij Tarmac trekken Maxi en François naar de grootste stations van het land in ‘C’est quoi les bails‘ dat van 16 tot 20 september live wordt uitgezonden tussen 16u en 19u. Om poplegendes weer tot leven te brengen in ‘C’est Quoi les Bails’ zijn er elke donderdag van 19u30 tot 20u ‘old school’ dj’s te gast voor een mix in ‘Legends never die‘ aan het einde van de uitzending.

Jam pakt uit met een veelzijdige en interactieve muziekprogrammering, aangevuld met ontdekkingen en leuke ideeën overdag, gehost door onder andere Tangui Horel en Rémy Nakhla. En Viva+ viert zijn 5e verjaardag met een revival van de klassiekers uit de sixties en seventies.

Meer info via: persdossier RTBF.

NRJ: zijn waar er iets gebeurt!

Voor het seizoen 2024-2024 vindt de panterradio zich opnieuw uit met knallende nieuwigheden: ‘le 6/9‘ verwelkomt Bénédicte Deprez naast JerM en Tanguy om u wakker te schudden met muziek en een opgewekte sfeer. Mike, die tot nu toe ’s avonds schitterde, heeft nu van 16u tot 19u het NRJ-roer in handen. entertainment.

In ‘NRJ@Work‘ highlight Sara van maandag tot vrijdag, tussen 9u en 10u, de werknemers, door bedrijven in de kijker te zetten die elkaar de hele week zullen uitdagen.
’s Vrijdags trekt NRJ naar een van die bedrijven om er een expérience @work aan de medewerkers te bieden.

De snelgroeiende radio NRJ+ verwelkomt nieuwe presentatoren en breidt zijn programmarooster uit om de luisteraars een steeds meer geconnecteerde ervaring te bieden.

Meer info via: Persdossier NRJ en Persdossier NRJ+

IPM: kwalitatief partnership en nieuw tv-format

Voor het seizoen 2024-2025 volgen de merken van IPM Group een vernieuwde en ambitieuze aanpak met sterkere synergiën en strategische partnerships.

Een van de kernpunten van dit nieuwe seizoen is de toenadering tussen de openbare en de privésector, met een redactioneel partnership tussen LN24 en de RTBF. Denis Pierrard, General Manager Radio & TV van IPM, benadrukt het belang van deze samenwerking die LN24 in staat stelt om zijn aanbod te verrijken met kwaliteitscontent en daarbij ook nog de RTBF een nieuw kanaal te geven om zijn topuitzendingen te promoten.

Kenmerkend voor het najaar bij IPM is ook dat de groep innovatieve en gevarieerde formats wil brengen. LN24 onderscheidt zich door de lancering van ‘Bonsoir‘, een uitzending gepresenteerd door Jim Nejman, die informatie, debat en entertainment combineert.

FUN Radio viert zijn 35e najaar en begint – na de overname in december 2023 – aan zijn tweede jaar bij IPM Group. Op het programmarooster van FUN Radio staan twee nieuwe uitzendingen: Le Drive (15u-19u), gepresenteerd door Simon en Mano, voor een dagelijkse dosis energie en opgewektheid. En Lara Bellerose & Friends (20u-23u), een dynamische talkshow.

LN RADIO zet in op stabiliteit en continuïteit met twee pareltjes die ritme geven aan de dag: LN Matin (6u30-9u), met Emmanuel Beugnet en Dorothée Faraon,en LN L’Aprem (16u-19u), gepresenteerd door Philippe Deraymaeker.

Meer info via: Persdossier LN24 , Persdossier LN RADIO en Persdossier FUN RADIO

Mediawan: ambitieus en gediversifieerd entertainmentaanbod

Bij Mediawan staat het najaar in het teken van entertainment en boeiende ontdekkingen.

Op AB3 brengt ‘Disney Month‘ in november een festival met iconische Disneyfilms en -series. Fans van Belgische producties kunnen zich verheugen op ‘Les pires criminels belges‘, een serie rond de meest intrigerende strafzaken van het land. Ook vermeldenswaard is ‘La Belgique au cœur‘, een programma over de culturele rijkdom en fascinerende kwesties van ons land.

ABXplore zet zijn missie voort om programma’s buiten de gebaande paden aan te bieden. ‘Colosseum‘ geeft een meeslepende kijk op de wereld van het Romeinse Rijk, vanuit het Colosseum. Actueler is ‘Insight the Real Narcos‘, een serie die een zeldzame inkijk geeft in drugsoorlogen en kartelconflicten.

Tot slot zorgt de verlenging van de samenwerking met WWE voor de exclusieve uitzendrechten van shows zoals Raw, NXT en SmackDown en zo positioneert ABXPLORE zich als een onmisbaar platform voor wrestlingfans.

Meer info via: Persdossier AB3 en ABXPLORE