ACC: Creative Effectiveness Paper

FacebookTwitterLinkedIn

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen: de budgetten staan onder druk en de “Perfect Storm” lijkt nog niet te gaan liggen. Elke adverteerder kijkt hoe de budgetten het beste geïnvesteerd kunnen worden om resultaat te behalen. Want de mogelijkheden zijn legio. De euro’s niet. Er zijn meer media, touchpoints & doelgroepen dan ooit, wat de keuze nog verscheurender lijkt te maken.

En data is er ook genoeg. Dus alles kan gemeten worden. Liefst al met een zo goed mogelijke voorspelling op voorhand zijn we allemaal op zoek naar de beste manier om de marketingbudgetten optimaal in te zetten.

In die zoektocht naar efficiëntie kunnen we ons verliezen. De soms tijdsintensieve efficiënties hebben namelijk eerder een effect in de cijfers na de komma.

Niets tegen efficiënties, maar dat moet beter kunnen. Dat kan beter.

Door creatief denken toe te voegen aan onze marketingaanpak zorgen we voor meer effectiviteit. Dat is bewezen. En dat beïnvloedt cijfers vóór de komma.

Wat houdt ons dan tegen? Een gebrek aan geloof misschien? Een gevoel dat er teveel in het onbekende gedoken moet worden? Te hoog “No guts, No glory” gehalte?

Voldoende signalen alvast voor ons om alles nog eens op een rijtje te zetten en een vurig pleidooi voor creativiteit in marketing te houden. Want er is de afgelopen decennia erg veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van die creativiteit.

Met deze paper willen we creativiteit terug op de agenda zetten, op een plek die ze verdient. We willen het gesprek tussen communicatiebureaus en hun opdrachtgevers voeden en hen op weg helpen om samen nog meer waarde te creëren. Met de geruststellende onderzoeken op een rijtje en bruikbare tips van straffe strategen om meteen aan de slag te gaan.