RTBF zet eerste stappen in de productie van videogames

FacebookTwitterLinkedIn

De RTBF heeft besloten om zich in de wereld van videogames te begeven door “30 Birds” te coproduceren met de onafhankelijke Brusselse studio Ram Ram Games. Dit is een primeur voor de openbare omroep, die het project samen met zijn Frans-Duitse tegenhanger ARTE ondersteunt.

“30 Birds”, de game die in de herfst wordt uitgebracht en al twee jaar in productie is, is een 2D/3D-avonturenspel dat is geïnspireerd op Perzische kunst en Perzische en Oosterse mythologie. Het zal beschikbaar zijn op pc en Nintendo Switch.

“Het maakt deel uit van onze strategie om betrokken te raken bij videogames als producent/coproducent, en misschien later zelfs als uitgever”, legt Grégory Carette uit, coördinator van RTBF iXPé, een medium gewijd aan gaming. “RTBF heeft 20% bijgedragen aan het project.”

Dit initiatief weerspiegelt “de mate waarin ARTE en RTBF kunnen samenwerken om waarde en innovatie te creëren”, zegt Jean-Paul Philippot, algemeen directeur van RTBF. “We moeten rekening houden met de hedendaagse culturele codes en bevinden ons in een digitale en interactieve omgeving. Dat is waar we naartoe moeten”, voegde hij eraan toe en hij verzekerde ons dat, ondanks de aangekondigde verlaging van de financiering van de RTBF, dit project in lijn is met zijn publieke opdracht.