Lancering van Themax, een on-demand videoplatform door onafhankelijke themazenders

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf september lanceren de Vlaamse onafhankelijke themazenders Themax. Themax wordt een on-demand videoplatform met vooral Vlaamse programma’s, programmafragmenten, muziekopnames en binnenkort ook sport.

Op dit moment trekken MENT, Dobbit TV, PlattelandsTV en het nieuwe Sportmaxx de kar. Later worden nog andere themakanalen toegevoegd.

Alle video’s en programma’s zijn na het aanmaken van een gratis account te bekijken via themax.be.

Themax amuseert, inspireert:

De verschillende onafhankelijke themazenders hebben ieder hun eigen omgeving op Themax.

In deze opstartfase biedt Themax inspirerende Dobbit TV-reportages en -programma’s rond wonen, bouwen, verbouwen en doe-het-zelven. Bij Dobbit krijg je via de series zoals Roger, Het Zelfbouwhuis, Simple DIY, De Tooldokter en De Tip een ruim aanbod van eenvoudige klusjes tot complexe bouw- en renovatieprojecten. Verder kun je je verdiepen in specifieke thema’s zoals het verlagen van het e-peil, sanitair of houtbewerking en een kijkje nemen in de ateliers van verschillende ambachtslieden en kunstenaars.

PlattelandsTV pakt meteen uit met reportages over onder meer paardensport, tuinen, natuur, landbouw, vissen en jagen. Er is ook ruimte voor duiding in studiogesprekken die dieper ingaan op specifieke thema’s.

De zenders MENTpop en MENT55 bundelen een reeks aan eigen producties met Vlaamse artiesten. Het laat je scrollen en kijken naar publieksopnamen met de populaire Vlaamse artiesten en naar tal van interviews en programma’s als Hadiemicha, Het Eenzame Hartenbureau, De Tijdlijn en Herbert Zomert. Binnenkort worden daar MENT55-vod-casts rond actualiteit, lifestyle en technologie aan toegevoegd, gericht op de ruimte 50-plusgroep, en hippe MENTpop-tips naar shopping hotspots en interviews met celebs.

Ook Sportmaxx komt snel op het platform met (live)-verslagen van diverse sporten, en reportages uit heel wat sportdisciplines.

sector-ondersteunend:

Themax is niet alleen voor deze themazenders en hun kijkers interessant. Veel federaties, beroepsverenigingen, bedrijven, groeperingen en sectoren uit de wereld van muziek, cultuur en entertainment steunen net op de Vlaamse themazenders om het grote Vlaamse publiek te bereiken. Dit publiek zal vanaf september niet alleen via lineaire televisie maar ook aansluitend via Themax de programma’s kunnen bekijken en herbekijken.

‘chokotoff-content’:

De reclamespot waarbij iemand als laatste wens ‘un chokotoff’ vroeg die zo lang meegaat en lekker in de mond blijft, kennen we allemaal.

De Vlaamse onafhankelijke themazenders maken veel eigen Vlaamse producties die lang hun waarde behouden. Reportages over bouwen, verbouwen, interessante weetjes rond tuinen, landbouw, paardensport en ook muziek en diepte-interviews hebben geen strikte ‘houdbaarheidsdatum’. Ze blijven ook na uitzending interessant om te raadplegen.

De Vlaamse themazenders zetten op hun lineaire kanaal in op steeds nieuwe en vernieuwende content en kunnen nu via Themax content met een blijvende waarde langer beschikbaar houden voor de Vlaamse kijker.

‘ain’t seen nothing yet’:

Themax is een open platform dat in de toekomst ook andere en nieuwe contentaanbieders zal welkom heten en daardoor verder zal uitbreiden met nieuwe thema’s.

‘gratis’:

Themax kijken is volledig gratis. Je maakt op een zeer gemakkelijke manier een login aan en het kijken kan meteen beginnen. Je ‘verliezen’ in alle amuserende en inspirerende thema’s kan zonder de minste beperking.

reclameregie:

Themax heeft Project On als reclameregie. Er wordt naar gestreefd om op een niet-storende manier doelgerichte reclame aan de content te koppelen waardoor kijken gratis kan zijn én blijven.

‘de app uit de mouw’:

Ja, er komt ook een gebruiksvriendelijke app. Nu kan je al kijken via Themax.be en dat ziet er ook prima uit op je telefoon en tablet. Binnenkort komt er ook een gratis Themax app.

met een zetje van de Vlaamse overheid:

Themax kon vanuit het ‘kabinet Media’ rekenen op een subsidie die de ontwikkeling van het platform ondersteunde en de Vlaamse onafhankelijke themazenders helpt inspelen op veranderende kijkgewoontes.